Notice: Funkcja _load_textdomain_just_in_time została wywołana nieprawidłowo. Ładowanie tłumaczenia dla domeny salient zostało uruchomione zbyt wcześnie. Zwykle jest to wskaźnik, że jakiś kod we wtyczce lub motywie działa zbyt wcześnie. Tłumaczenia powinny zostać załadowane podczas akcji init lub później. Dowiedz się więcej: Debugowanie w WordPressie. (Ten komunikat został dodany w wersji 6.7.0.) in /bankzywnoscichojnice/wp-includes/functions.php on line 6121
Rezultaty działań towarzyszących Skip to main content

Podprogram 2021

LUTY

W lutym 2022r  rozpoczęliśmy realizację warsztatów w ramach środków towarzyszących POPŻ Podprogram 2021.

W tym podprogramie wróciliśmy do realizacji działań w formie stacjonarnej jednak ze względów bezpieczeństwa na warsztaty zapraszamy mniejszą liczbę uczestników. Było miło porozmawiać z naszymi odbiorcami osobiście, a nie tylko telefonicznie lub poprzez połączenie z komputera.

W lutym 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 8 działań w formie stacjonarnej o tematyce:

  • żywieniowo-dietetycznej – 8

W ww. działaniach udział wzięło łącznie  48 osób.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,
  • Omówienie zasad zdrowego odżywiania, potrzeb żywieniowych, żywienia w różnych chorobach.

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • zapoznali się z zasadami dokonywania zdrowych wyborów,
  • wiedzą jak skomponować jadłospis uwzględniający potrzeby żywieniowe dzieci, młodzieży, dorosłych i osób starszych.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 28.02.2022r. przeprowadzono łącznie 8 działań, z których skorzystało 48 uprawnionych osób.

MARZEC

W marcu 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 10 działań w formie stacjonarnej o tematyce:

  • żywieniowo-dietetycznej – 4
  • kulinarnej – 6

W ww. działaniach udział wzięło łącznie  118 osób.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,
  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe),
  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 31.03.2022r. przeprowadzono łącznie 18 działań, z których skorzystało 166 uprawnionych osób.

KWIECIEŃ

W kwietniu 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 10 działań w formie stacjonarnej o tematyce:

  • żywieniowo-dietetycznej – 4
  • kulinarnej – 6

W ww. działaniach udział wzięło łącznie  127 osób.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,
  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe),
  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 30.04.2022r. przeprowadzono łącznie 28 działań, z których skorzystało 293 uprawnione osoby.

MAJ

W maju 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 8 działań w formie stacjonarnej o tematyce:

  • żywieniowo-dietetycznej – 2
  • kulinarnej – 6

Dodatkowo 1 działanie miało formę wydawniczą, gdzie w OPL-kach do uczestników Podprogramu trafił Poradnik o niemarnowaniu, oszczędzaniu i zdrowym odżywianiu.

W ww. działaniach udział wzięły łącznie 104 osoby.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,
  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe),
  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 31.05.2022r. przeprowadzono łącznie 37 działań, z których skorzystało 397 uprawnionych osób.

CZERWIEC

W maju 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 8 działań w formie stacjonarnej o tematyce:

  • żywieniowo-dietetycznej – 2
  • kulinarnej – 6

Dodatkowo 1 działanie miało formę wydawniczą, gdzie w OPL-kach do uczestników Podprogramu trafił Poradnik o niemarnowaniu, oszczędzaniu i zdrowym odżywianiu.

W ww. działaniach udział wzięły łącznie 104 osoby.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,
  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe),
  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 31.05.2022r. przeprowadzono łącznie 37 działań, z których skorzystało 397 uprawnionych osób.