Skip to main content
[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][heading]

Podsumowanie działań w ramach POPŻ Podprogram 2017

[/heading][image_with_animation image_url=”580″ alignment=”center” animation=”Fade In From Bottom” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][image_with_animation image_url=”577″ alignment=”center” animation=”Fade In From Bottom” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][heading]

Informacja uzupełniająca.


Bank Żywności w Chojnicach realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

Osoby potrzebujące z terenu woj. pomorskiego i  kujawsko-pomorskiego otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

tłuszcze (olej rzepakowy),

dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

Warsztaty przeprowadzone w ramach działań towarzyszących objęły: kulinarne w ilości 50, żywieniowo – dietetyczne – w ilości 29, edukacji ekonomicznej – w ilości 17, niemarnowania żywności – w ilości 15, co daje razem przedstawione w infografice 111 warsztatów.

[/heading][heading][/heading][heading]

Podsumowanie półrocza działań w ramach POPŻ Podprogram 2017

[/heading][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”264″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]