Notice: Funkcja _load_textdomain_just_in_time została wywołana nieprawidłowo. Ładowanie tłumaczenia dla domeny salient zostało uruchomione zbyt wcześnie. Zwykle jest to wskaźnik, że jakiś kod we wtyczce lub motywie działa zbyt wcześnie. Tłumaczenia powinny zostać załadowane podczas akcji init lub później. Dowiedz się więcej: Debugowanie w WordPressie. (Ten komunikat został dodany w wersji 6.7.0.) in /bankzywnoscichojnice/wp-includes/functions.php on line 6121
Harmonogram warsztatów Podprogram 2021 Skip to main content

Warning: Undefined array key "file" in /bankzywnoscichojnice/wp-includes/media.php on line 1768

Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /bankzywnoscichojnice/wp-includes/media.php on line 1768

Harmonogram warsztatów na miesiąc luty 2022r.

W załączniku znajduje się harmonogram warsztatów na miesiąc luty 2022r.

LUTY

W lutym 2022r  rozpoczęliśmy realizację warsztatów w ramach środków towarzyszących POPŻ Podprogram 2021.

W tym podprogramie wróciliśmy do realizacji działań w formie stacjonarnej jednak ze względów bezpieczeństwa na warsztaty zapraszamy mniejszą liczbę uczestników. Było miło porozmawiać z naszymi odbiorcami osobiście a nie tylko telefonicznie lub poprzez połączenie z komputera.

W lutym 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 8 działań w formie stacjonarnej o tematyce:

  • żywieniowo-dietetycznej – 8

W ww. działaniach udział wzięło łącznie  48 osób.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,
  • Omówienie zasad zdrowego odżywiania, potrzeb żywieniowych, żywienia w różnych chorobach.

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • zapoznali się z zasadami dokonywania zdrowych wyborów,
  • wiedzą jak skomponować jadłospis uwzględniający potrzeby żywieniowe dzieci, młodzieży, dorosłych i osób starszych.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 28.02.2022r. przeprowadzono łącznie 8 działań, z których skorzystało 48 uprawnionych osób.

LUTY

W lutym 2022r  rozpoczęliśmy realizację warsztatów w ramach środków towarzyszących POPŻ Podprogram 2021.

W tym podprogramie wróciliśmy do realizacji działań w formie stacjonarnej jednak ze względów bezpieczeństwa na warsztaty zapraszamy mniejszą liczbę uczestników. Było miło porozmawiać z naszymi odbiorcami osobiście a nie tylko telefonicznie lub poprzez połączenie z komputera.

W lutym 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 8 działań w formie stacjonarnej o tematyce:

  • żywieniowo-dietetycznej – 8

W ww. działaniach udział wzięło łącznie  48 osób.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,
  • Omówienie zasad zdrowego odżywiania, potrzeb żywieniowych, żywienia w różnych chorobach.

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • zapoznali się z zasadami dokonywania zdrowych wyborów,
  • wiedzą jak skomponować jadłospis uwzględniający potrzeby żywieniowe dzieci, młodzieży, dorosłych i osób starszych.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 28.02.2022r. przeprowadzono łącznie 8 działań, z których skorzystało 48 uprawnionych osób.

Harmonogram warsztatów na kwiecień 2022

KWIECIEŃ

W kwietniu 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 10 działań w formie stacjonarnej o tematyce:

  • żywieniowo-dietetycznej – 4
  • kulinarnej – 6

W ww. działaniach udział wzięło łącznie  127 osób.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,
  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe),
  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 30.04.2022r. przeprowadzono łącznie 28 działań, z których skorzystało 293 uprawnione osoby.

Poniżej harmonogram warsztatów na maj 2022 r.

MAJ

W maju 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 8 działań w formie stacjonarnej o tematyce:

  • żywieniowo-dietetycznej – 2
  • kulinarnej – 6

Dodatkowo 1 działanie miało formę wydawniczą, gdzie w OPL-kach do uczestników Podprogramu trafił Poradnik o niemarnowaniu, oszczędzaniu i zdrowym odżywianiu.

W ww. działaniach udział wzięły łącznie 104 osoby.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,
  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe),
  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 31.05.2022r. przeprowadzono łącznie 37 działań, z których skorzystało 397 uprawnionych osób.

CZERWIEC

W czerwcu 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 10 działań w formie stacjonarnej o tematyce:

  • żywieniowo-dietetycznej – 2
  • kulinarnej – 2
  • edukacji ekonomicznej – 6

Dodatkowo 1 działanie miało formę wydawniczą, gdzie w OPL-kach do uczestników Podprogramu trafił Poradnik o niemarnowaniu, oszczędzaniu i zdrowym odżywianiu.

W ww. działaniach udział wzięło łącznie 156 osób.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,
  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,
  • Pokazanie jak porównywać ceny i podejmować świadome decyzje zakupowe oraz jak dochodzić swoich praw, gdy kupiony produkt okazuje się wadliwy

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe),
  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów,
  • poznali nowe sposoby na wprowadzanie oszczędności w swoim gospodarstwie domowym.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 30.06.2022r. przeprowadzono łącznie 48 działań, z których skorzystały 553 uprawnione osoby.

Lipiec

W lipcu 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 2 działania w formie wydawniczej, gdzie w OPL-kach do uczestników Podprogramu trafił Poradnik o niemarnowaniu, oszczędzaniu i zdrowym odżywianiu.

W ww. działaniach udział wzięło łącznie 70 osób.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,
  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,
  • Pokazanie jak porównywać ceny i podejmować świadome decyzje zakupowe oraz jak dochodzić swoich praw, gdy kupiony produkt okazuje się wadliwy

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe),
  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów,
  • poznali nowe sposoby na wprowadzanie oszczędności w swoim gospodarstwie domowym.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 31.07.2022r. przeprowadzono łącznie 50 działań, z których skorzystały 623 uprawnione osoby.

Sierpień

W sierpniu 2022r zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 6 działań w formie stacjonarnej o tematyce:

  • edukacji ekonomicznej – 4
  • program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu żywności – 2

W ww. działaniach udział wzięło łącznie 67 osób.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Pokazanie jak porównywać ceny i podejmować świadome decyzje zakupowe oraz jak dochodzić swoich praw, gdy kupiony produkt okazuje się wadliwy,
  • Zapoznanie ze sposobem kalkulowania przychodów i wydatków na podstawie własnego gospodarstwa domowego, pozwalających na właściwe gospodarowanie środkami finansowymi w ramach dostępnego budżetu,
  • uświadomienie prawidłowego postępowania z żywnością podczas zakupów, przechowywania w domu w celu niemarnowania żywności,
  • zapoznanie uczestników ze sposobami przechowywania żywności i jej przygotowywania w celu ograniczenia straty wartości odżywczych

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • poznali nowe sposoby na wprowadzanie oszczędności w swoim gospodarstwie domowym.
  • potrafią wskazać jakie błędy popełniali przed i w trakcie zakupów, które przyczyniały się do marnowania produktów spożywczych
  • znają różnicę w określeniu terminów przydatności do spożycia produktów spożywczych.

Od początku Podprogramu 2021 do dnia 31.08.2022r. przeprowadzono łącznie 56 działań, z których skorzystały 690 uprawnione osoby.

Wrzesień 2022