Notice: Funkcja _load_textdomain_just_in_time została wywołana nieprawidłowo. Ładowanie tłumaczenia dla domeny salient zostało uruchomione zbyt wcześnie. Zwykle jest to wskaźnik, że jakiś kod we wtyczce lub motywie działa zbyt wcześnie. Tłumaczenia powinny zostać załadowane podczas akcji init lub później. Dowiedz się więcej: Debugowanie w WordPressie. (Ten komunikat został dodany w wersji 6.7.0.) in /bankzywnoscichojnice/wp-includes/functions.php on line 6121
Efekty Działań Towarzyszących Skip to main content

Podsumowanie warsztatów – sierpień 2020r.


W sierpniu 2020r. zrealizowaliśmy na terenie Gminy Człuchów oraz Gminy Dziemiany ostatnie 4 warsztaty – tym razem z edukacji dotyczącej przeciwdziałania marnowaniu żywności. w warsztatach udział wzięło 11 osób. Podczas warsztatów nadal utrzymujemy niewielkie grupy uczestników ze względu na zachowanie zasad bezpieczeństwa wszystkich osób zaangażowanych w nasze spotkania.

Celem warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Uczestnicy podczas warsztatów kulinarnych poznawali nowe, smaczne sposoby na zagospodarowanie produktów z Programu POPŻ, ale nie tylko, uczyli się i dzielili wiedza w zakresie zdrowego, ale i niedrogiego przyrządzania smacznych potraw, a także utrwalili zasady właściwego gospodarowania żywnością.

Od początku Podprogramu 2019 przeprowadziliśmy 114 warsztatów, w których udział wzięło 889 osób.

Podsumowanie warsztatów – lipiec 2020r.


W miesiącu lipcu 2020r. zrealizowaliśmy na rzecz osób najbardziej potrzebujących, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2019 , 29 warsztatów, w tym: warsztaty kulinarne – 6, warsztaty żywieniowo – dietetyczne – 8, program edukacyjny dotyczący przeciwdziałania marnowaniu żywności – 8, edukacji ekonomicznej – 7. W ww. spotkaniach wzięło udział 115 osób. Od początku Podprogramu 2019 przeprowadziliśmy 110 warsztatów, w których udział wzięło 878 osób. Celem warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Uczestnicy podczas warsztatów kulinarnych poznawali nowe, smaczne sposoby na zagospodarowanie produktów z Programu POPŻ. Uczyli się i dzielili wiedzą w zakresie zdrowego, ale i niedrogiego przyrządzania smacznych potraw i utrwalali zasady prawidłowego postępowania z żywnością. Warsztaty żywieniowo-dietetycznym dały uczestnikom szansę na indywidualne konsultacje z dietetyczką i omówienie wyników z analizatora wagi. Na warsztatach z edukacji ekonomicznej uczestnicy skupili się na poznaniu metod, technik i zasad zarządzaniu czasem i jak nowe umiejętności wykorzystać w życiu codziennym.

Podsumowanie warsztatów – czerwiec 2020r.


W miesiącu czerwcu 2020r. zrealizowaliśmy na rzecz osób najbardziej potrzebujących, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2019 , 29 warsztatów, w tym: warsztaty kulinarne – 8, warsztaty żywieniowo – dietetyczne – 15, program edukacyjny dotyczący przeciwdziałania marnowaniu żywności – 6. W ww. spotkaniach wzięło udział 136 osób. Od początku Podprogramu 2019 przeprowadziliśmy 81 warsztatów, w których udział wzięły 763 osoby. Celem warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Uczestnicy podczas warsztatów kulinarnych poznawali nowe, smaczne sposoby na zagospodarowanie produktów z Programu POPŻ, ale nie tylko, uczyli się i dzielili wiedza w zakresie zdrowego, ale i niedrogiego przyrządzania smacznych potraw a także utrwalili zasady właściwego gospodarowania żywnością.

Podsumowanie warsztatów – maj 2020r.


W maju wróciliśmy do realizacji warsztatów na nowych zasadach. Ze względów bezpieczeństwa w każdym warsztacie może uczestniczyć maksymalnie 5 osób.

W maju 2020, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2019 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 15 warsztatów, w tym: • warsztaty kulinarne – 9 • warsztaty żywieniowo-dietetyczne – 6. W ww. spotkaniach udział wzięło łącznie 71 osób. Celem prowadzonych warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.: • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ, • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia, Dzięki warsztatom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.: • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej, • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów, • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe) Od początku Podprogramu 2019 do dnia 31.05.2020r. przeprowadzono łącznie 52 warsztaty, z których skorzystało 627 uprawnionych osób.

Podsumowanie warsztatów – marzec 2020r.


W miesiącu marcu 2020, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2019 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 4 warsztaty żywieniowo-dietetyczne, w których wzięłoudział 57 osób. Celem prowadzonych warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.: przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia. Dzięki warsztatom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.: potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów, znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe)

Nasze działania w połowie miesiąca przerwały przez obostrzenia związane z rozwojem epidemii koronawirusa.

Od początku Podprogramu 2019 do dnia 31.03.2020r. przeprowadzono łącznie 37 warsztatów, z których skorzystało 556 uprawnionych osób.

Podsumowanie warsztatów – luty 2020r.


W miesiącu lutym 2020, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2019 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 1 warsztatów, w tym: • warsztaty kulinarne – 13 • warsztaty żywieniowo-dietetyczne – 4. W ww. spotkaniach udział wzięło łącznie 231 osób. Celem prowadzonych warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.: • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ, • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia, Dzięki warsztatom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.: • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej, • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów, • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe) Od początku Podprogramu 2019 do dnia 29.02.2020r. przeprowadzono łącznie 33 warsztatów, z których skorzystało 499 uprawnionych osób.

Podsumowanie warsztatów – styczeń 2020r.


W miesiącu styczniu 2020, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2019 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 16 warsztatów, w tym: • warsztaty kulinarne – 13 • warsztaty żywieniowo-dietetyczne – 3. W ww. spotkaniach udział wzięło łącznie 268 osób. Celem prowadzonych warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.: • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ, • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia, Dzięki warsztatom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.: • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej, • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów, • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe) Od początku Podprogramu 2019 do dnia 31.01.2020r. przeprowadzono łącznie 16 warsztatów, z których skorzystało 268 uprawnionych osób.