Notice: Funkcja _load_textdomain_just_in_time została wywołana nieprawidłowo. Ładowanie tłumaczenia dla domeny salient zostało uruchomione zbyt wcześnie. Zwykle jest to wskaźnik, że jakiś kod we wtyczce lub motywie działa zbyt wcześnie. Tłumaczenia powinny zostać załadowane podczas akcji init lub później. Dowiedz się więcej: Debugowanie w WordPressie. (Ten komunikat został dodany w wersji 6.7.0.) in /bankzywnoscichojnice/wp-includes/functions.php on line 6121
Podprogram 2017 Skip to main content

Podsumowanie działań w ramach POPŻ Podprogram 2017

Informacja uzupełniająca.


Bank Żywności w Chojnicach realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

Osoby potrzebujące z terenu woj. pomorskiego i  kujawsko-pomorskiego otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

tłuszcze (olej rzepakowy),

dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

Warsztaty przeprowadzone w ramach działań towarzyszących objęły: kulinarne w ilości 50, żywieniowo – dietetyczne – w ilości 29, edukacji ekonomicznej – w ilości 17, niemarnowania żywności – w ilości 15, co daje razem przedstawione w infografice 111 warsztatów.

Podsumowanie półrocza działań w ramach POPŻ Podprogram 2017