Notice: Funkcja _load_textdomain_just_in_time została wywołana nieprawidłowo. Ładowanie tłumaczenia dla domeny salient zostało uruchomione zbyt wcześnie. Zwykle jest to wskaźnik, że jakiś kod we wtyczce lub motywie działa zbyt wcześnie. Tłumaczenia powinny zostać załadowane podczas akcji init lub później. Dowiedz się więcej: Debugowanie w WordPressie. (Ten komunikat został dodany w wersji 6.7.0.) in /bankzywnoscichojnice/wp-includes/functions.php on line 6121
Podsumowanie warsztatów _2020 Skip to main content

Podsumowanie warsztatów – miesiąc wrzesień 2021r.

We wrześniu 2021, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2020 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 30 działań w formie stacjonarnej, spotkań on-line, indywidualnych rozmów telefonicznych o tematyce:

  •  żywieniowo-dietetycznej – 11
  • kulinarnej – 8
  • edukacji ekonomicznej – 5
  • program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu żywności – 6

Dodatkowo 10 działań miało formę wydawniczą, gdzie w OPL-kach do uczestników Podprogramu trafił Poradnik o niemarnowaniu, oszczędzaniu i zdrowym odżywianiu.

W ww. działaniach udział wzięły łącznie  595 osoby.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,
  • Jak wykorzystać habit tracker (tabelę) do planowania i śledzenia domowych wydatków,
  • Zapoznanie ze sposobem kalkulowania przychodów i wydatków na podstawie własnego gospodarstwa domowego, pozwalających na właściwe gospodarowanie środkami finansowymi w ramach dostępnego budżetu,
  • uświadomienie prawidłowego postępowania z żywnością podczas zakupów, przechowywania w domu w celu niemarnowania żywności,
  • zapoznanie uczestników ze sposobami przechowywania żywności i jej przygotowywania w celu ograniczenia straty wartości odżywczych

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów,
  • poznają nowe sposoby na wprowadzanie oszczędności w swoim gospodarstwie domowym,
  • będą potrafili nazwać poszczególne pozycje w budżecie domowym, określić ich wysokość, stwierdzić co ma na nie wpływ i odpowiednio zaplanować swoje wydatki uwzględniając stałe przychody,
  • poznają skalę i przyczyny marnowania żywności na świecie i w Polsce, skutki ekologiczne marnowania żywności
  • będą potrafili wskazać jakie błędy popełniali przed i w trakcie zakupów, które przyczyniały się do marnowania produktów spożywczych
  • zapoznają się z określeniami terminów przydatności do spożycia produktów spożywczych.

Od początku Podprogramu 2020 do dnia 30.09.2021r. przeprowadzono łącznie 137 działań, z których skorzystało 1607 uprawnionych osób.

Podsumowanie warsztatów – miesiąc sierpień 2021r.

W sierpniu 2021, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2020 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 20 działań w formie spotkań on-line, indywidualnych rozmów telefonicznych o tematyce:

  •  żywieniowo-dietetycznej – 0
  • kulinarnej – 6
  • edukacji ekonomicznej – 8
  • program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu żywności – 6

Dodatkowo 9 działań miało formę wydawniczą, gdzie w OPL-kach do uczestników Podprogramu trafił Poradnik o niemarnowaniu, oszczędzaniu i zdrowym odżywianiu.

W ww. działaniach udział wzięły łącznie  533 osoby.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,
  • Jak wykorzystać habit tracker (tabelę) do planowania i śledzenia domowych wydatków,
  • Zapoznanie ze sposobem kalkulowania przychodów i wydatków na podstawie własnego gospodarstwa domowego, pozwalających na właściwe gospodarowanie środkami finansowymi w ramach dostępnego budżetu,
  • uświadomienie prawidłowego postępowania z żywnością podczas zakupów, przechowywania w domu w celu niemarnowania żywności,
  • zapoznanie uczestników ze sposobami przechowywania żywności i jej przygotowywania w celu ograniczenia straty wartości odżywczych

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów,
  • poznają nowe sposoby na wprowadzanie oszczędności w swoim gospodarstwie domowym,
  • będą potrafili nazwać poszczególne pozycje w budżecie domowym, określić ich wysokość, stwierdzić co ma na nie wpływ i odpowiednio zaplanować swoje wydatki uwzględniając stałe przychody,
  • poznają skalę i przyczyny marnowania żywności na świecie i w Polsce, skutki ekologiczne marnowania żywności
  • będą potrafili wskazać jakie błędy popełniali przed i w trakcie zakupów, które przyczyniały się do marnowania produktów spożywczych
  • zapoznają się z określeniami terminów przydatności do spożycia produktów spożywczych.

Od początku Podprogramu 2020 do dnia 31.08.2021r. przeprowadzono łącznie 97 działań, z których skorzystały 1012 uprawnione osoby.

Podsumowanie warsztatów – miesiąc lipiec 2021r.

W lipcu 2021, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2020 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 11 działań w formie spotkań on-line, indywidualnych rozmów telefonicznych o tematyce:

  1.  żywieniowo-dietetycznej – 6
  2. kulinarnej – 2

Dodatkowo 3 działania miały formę wydawniczą, gdzie w OPL-kach do uczestników Podprogramu trafił Poradnik o niemarnowaniu, oszczędzaniu i zdrowym odżywianiu.

W ww. działaniach udział wzięło łącznie  187 osób.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,
  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe),
  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów.

Od początku Podprogramu 2020 do dnia 31.07.2021r. przeprowadzono łącznie 68 działań, z których skorzystało 479 uprawnionych osób.

Podsumowanie warsztatów – miesiąc czerwiec 2021r.

W czerwcu 2021, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2020 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 14 działań w formie spotkań on-line i indywidualnych rozmów telefonicznych o tematyce:

  •  żywieniowo-dietetycznej – 10
  • kulinarnej – 4

W ww. działaniach udział wzięły łącznie  73 osoby.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,
  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe),
  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów.

Od początku Podprogramu 2020 do dnia 30.06.2021r. przeprowadzono łącznie 57 działań, z których skorzystały 292 uprawnione osoby.

Podsumowanie warsztatów – miesiąc maj 2021r.

W maju 2021, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2020 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 17 działań w formie spotkań on-line i indywidualnych rozmów telefonicznych o tematyce:

  •  żywieniowo-dietetycznej – 13
  • kulinarnej – 4

W ww. działaniach udział wzięło łącznie  130 osób.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,
  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,

Dzięki ww. działaniom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe),
  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów.

Od początku Podprogramu 2020 do dnia 31.05.2021r. przeprowadzono łącznie 43 działania, z których skorzystało 219 uprawnionych osób.

Podsumowanie warsztatów – miesiąc kwiecień 2021r.

W kwietniu 2021, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2020 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 4 działania w formie spotkań on-line:

  • warsztaty żywieniowo-dietetyczne – 4

W ww. działaniach udział wzięły łącznie  62 osoby.

Celem prowadzonych działań było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,

Dzięki rozmowom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów,
  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe)

Od początku Podprogramu 2020 do dnia 30.04.2021r. przeprowadzono łącznie 26 działań, z których skorzystało 89 uprawnionych osób.

Podsumowanie warsztatów – miesiąc marzec 2021r.

W marcu 2021, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2020 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 3 działania w formie indywidualnych konsultacji telefonicznych, w tym:

  • konsultacje żywieniowo-dietetyczne – 2
  • konsultacje kulinarne – 1

W ww. działaniach udział wzięły łącznie  3 osoby.

Celem prowadzonych rozmów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,
  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,

Dzięki rozmowom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów,
  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe)

Od początku Podprogramu 2020 do dnia 31.03.2021r. przeprowadzono łącznie 22 działania, z których skorzystało 27 uprawnionych osób.

Podsumowanie warsztatów – miesiąc luty 2021r.

W miesiącu lutym 2021, w ramach środków towarzyszących PO PŻ Podprogram 2020 zrealizowano, na rzecz osób najbardziej potrzebujących 19 działań w formie indywidualnych konsultacji telefonicznych, w tym:

  • konsultacje żywieniowo-dietetyczne – 18
  • konsultacje kulinarne – 1

W ww. działaniach udział wzięły łącznie  24 osoby.

Celem prowadzonych rozmów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:

  • Wskazanie różnych możliwości przygotowania potraw z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej POPŻ,
  • Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad zdrowego żywienia,

Dzięki rozmowom uczestnicy nabyli szereg nowych umiejętności, m.in.:

  • potrafią efektywniej wykorzystać produkty otrzymywane w ramach pomocy żywnościowej,
  • potrafią przygotować smaczne i pożywne posiłki z zastosowaniem ww. produktów,
  • znają podstawowe zasady zdrowego żywienia oraz potrafią przeanalizować sposób żywienia swojej rodziny (w tym zweryfikować i wyeliminować złe nawyki żywieniowe)

Od początku Podprogramu 2020 do dnia 28.02.2021r. przeprowadzono łącznie 19 działań, z których skorzystały 24 uprawnione osoby.