ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/2025 z dnia 04.02.2025 roku
w trybie:[1]
rozeznania rynku;- zasady konkurencyjności.
na:
usług transportowych[2]wynajmu magazynów- prowadzenia działań w ramach środków towarzyszących objętych dofinansowaniem z FEPŻ.
Zgodnie z załącznikiem nr 13. Zasady udzielania zamówień w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 – Podprogram 2024 przez podmioty niebędące zamawiającym w rozumieniu ustawy Pzp[3] oraz wewnętrznie przyjętymi wzorami dokumentów w Federacji Polskich Banków Żywności
- Zamawiający:
Bank Żywności w Chojnicach, adres: ul. Bajkowa 1 89-600 Chojnice
KRS 0000061910, NIP : 555 18 68 719, Regon: 771490837,
- Opis przedmiotu zamówienia:
Przeprowadzenie praktycznych warsztatów dla osób najbardziej potrzebujących, zakwalifikowanych do FEPŻ 2021-2027 Podprogram 2024, mających na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego.
Tematyka warsztatów:
- warsztaty kulinarne dla różnych grup pokoleniowych, pokazujące różne możliwości przygotowania potraw i wykorzystania artykułów spożywczych (od 90 min. do 120 min. każdy);
- warsztaty dietetyczne dotyczące zdrowego żywienia – (w miarę możliwości organizacyjnych warsztatu oraz potrzeb odbiorców) poszerzone o indywidualne konsultacje dietetyczne (od 90 min. do 120 min. każdy);
- warsztaty łączące temat zdrowego żywienia i przeciwdziałania marnowaniu żywności – sposoby na niemarnowanie żywności, inspiracje dotyczące jak najlepszego wykorzystania produktów spożywczych i przechowywania żywności (od 90 min. do 120 min. każdy) ;
- warsztaty edukacji ekonomicznej – nauka tworzenia, realizacji, kontroli i zarządzania nawet niewielkim budżetem domowym, ekonomicznego prowadzenia gospodarstwa domowego z uwzględnieniem wszystkich finansowych i rzeczowych dochodów rodziny (w tym darów żywnościowych), podejmowania racjonalnych decyzji o zakupach i wydatkach, wychodzenie z zadłużenia (od 90 min. do 120 min. każdy);
Realizację warsztatów przewiduje się w terminie : luty-wrzesień 2025.
Oferent musi być mobilny ponieważ teren realizacji działań to różne powiaty: m.in. chojnicki, człuchowski, kościerski, bytowski, tucholski, świecki.
Zajęcia będą odbywały się w dni robocze w godzinach pomiędzy 7.00 a 19.00.
Czas trwania powyższych warsztatów – od 90 min. do 120 min. każdy.
Oferent musi posiadać kwalifikacje i doświadczenie w realizacji działań na rzecz włączenia społecznego oraz w zakresie tematyki prowadzonego warsztatu na który składa ofertę.
W podanej cenie muszą być uwzględnione koszty:
- prowadzenia zajęć;
- dojazdu na warsztaty;
- dojazdu i czasu poświęconego na zakup artykułów niezbędnych do przeprowadzenia warsztatów kulinarnych i dietetycznych (koszt zakupu artykułów spożywczych pokrywa zamawiający);
- ewentualne inne koszty Oferenta,
Przedmiot zamówienia winien zostać wykonany w terminie do 30.09.2025 r.