Notice: Funkcja _load_textdomain_just_in_time została wywołana nieprawidłowo. Ładowanie tłumaczenia dla domeny salient zostało uruchomione zbyt wcześnie. Zwykle jest to wskaźnik, że jakiś kod we wtyczce lub motywie działa zbyt wcześnie. Tłumaczenia powinny zostać załadowane podczas akcji init lub później. Dowiedz się więcej: Debugowanie w WordPressie. (Ten komunikat został dodany w wersji 6.7.0.) in /bankzywnoscichojnice/wp-includes/functions.php on line 6121
Rozeznanie rynku 1/2025 ZAPYTANIE OFERTOWE  nr 1/2025  z dnia 04.02.2025 roku Skip to main content

ZAPYTANIE OFERTOWE  nr 1/2025   z dnia 04.02.2025 roku

w  trybie:[1]

  • rozeznania rynku;
  • zasady konkurencyjności.

na:

  • usług transportowych[2]
  • wynajmu magazynów
  •  prowadzenia działań w ramach środków towarzyszących objętych dofinansowaniem z FEPŻ.

Zgodnie z załącznikiem nr 13. Zasady udzielania zamówień w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 – Podprogram 2024 przez podmioty niebędące zamawiającym w rozumieniu ustawy Pzp[3] oraz wewnętrznie przyjętymi wzorami dokumentów w Federacji Polskich Banków Żywności

  1.           Zamawiający:

Bank Żywności w Chojnicach, adres: ul.  Bajkowa 1 89-600 Chojnice                           

KRS 0000061910, NIP : 555 18 68 719, Regon: 771490837,

  1. Opis przedmiotu zamówienia:

Przeprowadzenie praktycznych warsztatów dla osób najbardziej potrzebujących, zakwalifikowanych do FEPŻ 2021-2027 Podprogram 2024, mających na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego.

Tematyka warsztatów:

  1. warsztaty kulinarne dla różnych grup pokoleniowych, pokazujące różne możliwości przygotowania potraw i wykorzystania artykułów spożywczych (od 90 min. do 120 min. każdy);
  2. warsztaty dietetyczne dotyczące zdrowego żywienia – (w miarę możliwości organizacyjnych warsztatu oraz potrzeb odbiorców) poszerzone o indywidualne konsultacje dietetyczne      (od 90 min. do 120 min. każdy);
  3. warsztaty łączące temat zdrowego żywienia i przeciwdziałania marnowaniu żywności – sposoby na niemarnowanie żywności, inspiracje dotyczące jak najlepszego wykorzystania produktów spożywczych i przechowywania żywności (od 90 min. do 120 min. każdy) ;
  4. warsztaty edukacji ekonomicznej – nauka tworzenia, realizacji, kontroli i zarządzania nawet niewielkim budżetem domowym, ekonomicznego prowadzenia gospodarstwa domowego z uwzględnieniem wszystkich finansowych i rzeczowych dochodów rodziny (w tym darów żywnościowych), podejmowania racjonalnych decyzji o zakupach i wydatkach, wychodzenie z zadłużenia (od 90 min. do 120 min. każdy);

Realizację warsztatów przewiduje się w terminie : luty-wrzesień 2025.

Oferent musi być mobilny ponieważ teren realizacji działań to różne powiaty: m.in. chojnicki, człuchowski, kościerski, bytowski, tucholski, świecki.

Zajęcia będą odbywały się w dni robocze w godzinach pomiędzy 7.00 a 19.00.

Czas trwania powyższych warsztatów – od 90 min. do 120 min. każdy.

Oferent musi posiadać kwalifikacje i doświadczenie w realizacji działań na rzecz włączenia społecznego oraz w zakresie tematyki prowadzonego warsztatu na który składa ofertę.

W podanej cenie muszą być uwzględnione koszty:

  1. prowadzenia zajęć;
  2. dojazdu na warsztaty;
  3. dojazdu i czasu poświęconego na zakup artykułów niezbędnych do przeprowadzenia warsztatów kulinarnych i dietetycznych (koszt zakupu artykułów spożywczych pokrywa zamawiający);
  4. ewentualne inne koszty Oferenta,

Przedmiot zamówienia winien zostać wykonany w terminie do  30.09.2025 r.