Skip to main content

ZAPYTANIE OFERTOWE  nr 1/2025   z dnia 04.02.2025 roku

w  trybie:[1]

  • rozeznania rynku;
  • zasady konkurencyjności.

na:

  • usług transportowych[2]
  • wynajmu magazynów
  •  prowadzenia działań w ramach środków towarzyszących objętych dofinansowaniem z FEPŻ.

Zgodnie z załącznikiem nr 13. Zasady udzielania zamówień w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 – Podprogram 2024 przez podmioty niebędące zamawiającym w rozumieniu ustawy Pzp[3] oraz wewnętrznie przyjętymi wzorami dokumentów w Federacji Polskich Banków Żywności

  1.           Zamawiający:

Bank Żywności w Chojnicach, adres: ul.  Bajkowa 1 89-600 Chojnice                           

KRS 0000061910, NIP : 555 18 68 719, Regon: 771490837,

  1. Opis przedmiotu zamówienia:

Przeprowadzenie praktycznych warsztatów dla osób najbardziej potrzebujących, zakwalifikowanych do FEPŻ 2021-2027 Podprogram 2024, mających na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego.

Tematyka warsztatów:

  1. warsztaty kulinarne dla różnych grup pokoleniowych, pokazujące różne możliwości przygotowania potraw i wykorzystania artykułów spożywczych (od 90 min. do 120 min. każdy);
  2. warsztaty dietetyczne dotyczące zdrowego żywienia – (w miarę możliwości organizacyjnych warsztatu oraz potrzeb odbiorców) poszerzone o indywidualne konsultacje dietetyczne      (od 90 min. do 120 min. każdy);
  3. warsztaty łączące temat zdrowego żywienia i przeciwdziałania marnowaniu żywności – sposoby na niemarnowanie żywności, inspiracje dotyczące jak najlepszego wykorzystania produktów spożywczych i przechowywania żywności (od 90 min. do 120 min. każdy) ;
  4. warsztaty edukacji ekonomicznej – nauka tworzenia, realizacji, kontroli i zarządzania nawet niewielkim budżetem domowym, ekonomicznego prowadzenia gospodarstwa domowego z uwzględnieniem wszystkich finansowych i rzeczowych dochodów rodziny (w tym darów żywnościowych), podejmowania racjonalnych decyzji o zakupach i wydatkach, wychodzenie z zadłużenia (od 90 min. do 120 min. każdy);

Realizację warsztatów przewiduje się w terminie : luty-wrzesień 2025.

Oferent musi być mobilny ponieważ teren realizacji działań to różne powiaty: m.in. chojnicki, człuchowski, kościerski, bytowski, tucholski, świecki.

Zajęcia będą odbywały się w dni robocze w godzinach pomiędzy 7.00 a 19.00.

Czas trwania powyższych warsztatów – od 90 min. do 120 min. każdy.

Oferent musi posiadać kwalifikacje i doświadczenie w realizacji działań na rzecz włączenia społecznego oraz w zakresie tematyki prowadzonego warsztatu na który składa ofertę.

W podanej cenie muszą być uwzględnione koszty:

  1. prowadzenia zajęć;
  2. dojazdu na warsztaty;
  3. dojazdu i czasu poświęconego na zakup artykułów niezbędnych do przeprowadzenia warsztatów kulinarnych i dietetycznych (koszt zakupu artykułów spożywczych pokrywa zamawiający);
  4. ewentualne inne koszty Oferenta,

Przedmiot zamówienia winien zostać wykonany w terminie do  30.09.2025 r.