ZAPYTANIE OFERTOWE nr 2/2025 z dnia 12.03.2025 roku
w trybie:[1]
rozeznania rynku;- zasady konkurencyjności.
na:
usług transportowych[2]wynajmu magazynów- prowadzenia działań w ramach środków towarzyszących objętych dofinansowaniem z FEPŻ.
Zgodnie z załącznikiem nr 13. Zasady udzielania zamówień w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 – Podprogram 2023 przez podmioty niebędące zamawiającym w rozumieniu ustawy Pzp[3] oraz wewnętrznie przyjętymi wzorami dokumentów w Federacji Polskich Banków Żywności
- Zamawiający:
Bank Żywności w Chojnicach, adres: ul. Bajowa 1, 89-600 Chojnice
KRS 0000061910, NIP : 555 18 68 719, Regon: 771490837,
- Opis przedmiotu zamówienia:
Przeprowadzenie praktycznych warsztatów w formie cykli dla osób najbardziej potrzebujących, zakwalifikowanych do FEPŻ 2021-2027 Podprogram 2024, mających na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego.
Jeden cykl składa się z trzech warsztatów przeprowadzanych w odstępie czasowym.
Tematyka cykli:
- cykl warsztatów kulinarnych dla różnych grup pokoleniowych, pokazujących różne możliwości przygotowania potraw i wykorzystania artykułów spożywczych (3x po min. 90 min.);
- cykl warsztatów dietetycznych dotyczących zdrowego żywienia – (w miarę możliwości organizacyjnych warsztatu oraz potrzeb odbiorców) poszerzone o indywidualne konsultacje dietetyczne (3x po min. 90 min.);
Realizację cykli przewiduje się w terminie : marzec-wrzesień 2025.
Oferent musi być mobilny ponieważ teren realizacji działań to różne powiaty: m.in. chojnicki, człuchowski, kościerski, bytowski, tucholski, świecki.
Zajęcia będą odbywały się w dni robocze w godzinach pomiędzy 8.00 a 19.00.
Czas trwania powyższych cykli – każdy cykl składa się z trzech warsztatów po min 90 min.
Oferent musi posiadać kwalifikacje i doświadczenie w realizacji działań na rzecz włączenia społecznego oraz w zakresie tematyki prowadzonego warsztatu na który składa ofertę.
W podanej cenie muszą być uwzględnione koszty:
- prowadzenia zajęć;
- dojazdu na warsztaty;
- dojazdu i czasu poświęconego na zakup artykułów niezbędnych do przeprowadzenia warsztatów kulinarnych i dietetycznych (koszt zakupu artykułów spożywczych pokrywa zamawiający);
- ewentualne inne koszty Oferenta,
Przedmiot zamówienia winien zostać wykonany w terminie do 30.09.2025 r.
III. Wymogi w stosunku do Wykonawcy :
Kwalifikacje zawodowe oraz doświadczenie w zakresie pracy na rzecz włączenia społecznego.
Oferty należy złożyć na Załączniku nr 1 i Załączniku nr 2 do zapytania ofertowego
nr 2/2025 z dnia 12.03.2025 r. wraz z dokumentami potwierdzającymi doświadczenie
w zakresie pracy na rzecz wyłączenia społecznego i kwalifikacje Oferenta w obszarze,
na który składa ofertę oraz projektem konspektu zajęć.
IV. Termin do którego należy złożyć ofertę: 19.03.2025 r.
V. Formy złożenia oferty:
Oferty należy złożyć osobiście, drogą elektroniczną lub pocztową
do dnia 19.03.2025 r. do godziny 15.00 [liczy się data wpływu]
na adres: patrycja.michalak@bankizywnosci.pl
lub [data potwierdzenia pocztowego] ul. Bajkowa 1, 89-600 Chojnice.
Oferty bez wymaganych załączników nie będą rozpatrywane.
VI. Sposób wyboru oferty (kryteria oceny):
Kryterium wyboru | Waga |
Cena | 80% |
Kwalifikacje zawodowe oraz doświadczenie w zakresie pracy na rzecz wyłączenia społecznego. | 20% |
VII. Uwagi końcowe:
Informacja o wynikach zostanie zamieszczona na stronie Banku Żywności w Chojnicach.
http://www.chojnice.bankizywnosci.pl
- Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
- zmiany terminu składania ofert;
- wyjaśniania treści ofert z Wykonawcami w przypadku gdy oferty są niejednoznaczne, niejasne lub budzą wątpliwości;
- uzupełniania ofert w przypadku stwierdzenia braków, które można uzupełnić;
- poprawienia omyłek rachunkowych za zgodą Wykonawcy;
- odrzucenia ofert złożonych po wyznaczonym terminie;
- wykluczania z postępowania wykonawców którzy realizują zamówienia na rzecz lub z udziałem obywateli rosyjskich, osób fizycznych lub prawnych, podmiotów lub organów z siedzibą w Rosji;
- odrzucenia ofert niezgodnych z założeniami zapytania ofertowego;
- wykluczenia z postępowania Wykonawców, którzy są powiązani osobowo lub kapitałowo z Zamawiającym lub z osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub z osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy, polegające w szczególności na:
- uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
- posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
- pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika, pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
- wyjaśnienia podejrzenia rażąco niskiej ceny wraz z ewentualnym odrzuceniem oferty w przypadku potwierdzenia tego faktu, bądź braku wyjaśnień ze strony Wykonawcy.
- Przygotowanie Oferty Wykonawca zgodnie z załącznikiem nr 1 [wraz z załącznikami].
- Niniejsze zapytanie stanowi rozeznanie rynku lub
zapytanie ofertowe[4] jakie Zamawiający zobowiązany jest przeprowadzić z Zgodnie z załącznikiem nr 13. Zasady udzielania zamówień w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 – Podprogram 2024 przez podmioty niebędące zamawiającym w rozumieniu ustawy Pzp[5] oraz wewnętrznie przyjętymi wzorami dokumentów w Federacji Polskich Banków Żywności. - Niniejsze ogłoszenie nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy prawo zamówień publicznych.
- Niniejsze zapytanie ofertowe nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do zawarcia umowy.
[1]Niepotrzebne skreślić
[2]Niepotrzebne skreślić
[3]Opracowane na podstawie Wytycznych Ministra Funduszy i Polityki Regionalnej dotyczących kwalifikowalności wydatków na lata 2021/2027.
[4]Niepotrzebne skreślić
[5]Opracowane na podstawie Wytycznych Ministra Funduszy i Polityki Regionalnej dotyczących kwalifikowalności wydatków na lata 2021-2027.