Notice: Funkcja _load_textdomain_just_in_time została wywołana nieprawidłowo. Ładowanie tłumaczenia dla domeny salient zostało uruchomione zbyt wcześnie. Zwykle jest to wskaźnik, że jakiś kod we wtyczce lub motywie działa zbyt wcześnie. Tłumaczenia powinny zostać załadowane podczas akcji init lub później. Dowiedz się więcej: Debugowanie w WordPressie. (Ten komunikat został dodany w wersji 6.7.0.) in /bankzywnoscichojnice/wp-includes/functions.php on line 6121
Rozeznanie rynku 2/2025 ZAPYTANIE OFERTOWE Skip to main content
AktualnościFEBŻOgólnezapytanie ofertowe

Rozeznanie rynku 2/2025 ZAPYTANIE OFERTOWE

ZAPYTANIE OFERTOWE  nr 2/2025   z dnia 12.03.2025 roku

w  trybie:[1]

  • rozeznania rynku;
  • zasady konkurencyjności.

na:

  • usług transportowych[2]
  • wynajmu magazynów
  •  prowadzenia działań w ramach środków towarzyszących objętych dofinansowaniem z FEPŻ.

Zgodnie z załącznikiem nr 13. Zasady udzielania zamówień w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 – Podprogram 2023 przez podmioty niebędące zamawiającym w rozumieniu ustawy Pzp[3] oraz wewnętrznie przyjętymi wzorami dokumentów w Federacji Polskich Banków Żywności

  1.           Zamawiający:

Bank Żywności w Chojnicach, adres: ul. Bajowa 1, 89-600 Chojnice                            

KRS 0000061910, NIP : 555 18 68 719, Regon: 771490837,

  1. Opis przedmiotu zamówienia:

Przeprowadzenie praktycznych warsztatów  w formie cykli dla osób najbardziej potrzebujących, zakwalifikowanych do FEPŻ 2021-2027 Podprogram 2024, mających na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego.

Jeden cykl składa się z trzech warsztatów przeprowadzanych w odstępie czasowym.

Tematyka cykli:

  1. cykl warsztatów kulinarnych dla różnych grup pokoleniowych, pokazujących różne możliwości przygotowania potraw i wykorzystania artykułów spożywczych (3x po min. 90 min.);
  2. cykl warsztatów dietetycznych dotyczących zdrowego żywienia – (w miarę możliwości organizacyjnych warsztatu oraz potrzeb odbiorców) poszerzone o indywidualne konsultacje dietetyczne  (3x po min. 90 min.);

Realizację cykli przewiduje się w terminie : marzec-wrzesień 2025.

Oferent musi być mobilny ponieważ teren realizacji działań to różne powiaty: m.in. chojnicki, człuchowski, kościerski, bytowski, tucholski, świecki.

Zajęcia będą odbywały się w dni robocze w godzinach pomiędzy 8.00 a 19.00.

Czas trwania powyższych cykli – każdy cykl składa się z trzech warsztatów po min 90 min.

Oferent musi posiadać kwalifikacje i doświadczenie w realizacji działań na rzecz włączenia społecznego oraz w zakresie tematyki prowadzonego warsztatu na który składa ofertę.

W podanej cenie muszą być uwzględnione koszty:

  1. prowadzenia zajęć;
  2. dojazdu na warsztaty;
  3. dojazdu i czasu poświęconego na zakup artykułów niezbędnych do przeprowadzenia warsztatów kulinarnych i dietetycznych (koszt zakupu artykułów spożywczych pokrywa zamawiający);
  4. ewentualne inne koszty Oferenta,

Przedmiot zamówienia winien zostać wykonany w terminie do  30.09.2025 r.

III.        Wymogi w stosunku do Wykonawcy :

              Kwalifikacje zawodowe oraz doświadczenie w zakresie pracy na rzecz włączenia społecznego.

               Oferty należy złożyć na Załączniku nr 1  i Załączniku nr 2 do zapytania ofertowego 

              nr  2/2025 z dnia 12.03.2025 r. wraz z dokumentami potwierdzającymi doświadczenie                    

              w zakresie pracy na rzecz wyłączenia społecznego i kwalifikacje Oferenta w obszarze,

              na który składa ofertę oraz projektem konspektu zajęć.

IV.           Termin do którego należy złożyć ofertę: 19.03.2025 r.

V.         Formy złożenia oferty:

            Oferty należy złożyć osobiście, drogą elektroniczną lub pocztową

              do dnia 19.03.2025 r. do godziny 15.00 [liczy się data wpływu]

              na adres: patrycja.michalak@bankizywnosci.pl

              lub [data potwierdzenia pocztowego] ul. Bajkowa 1, 89-600 Chojnice.

            Oferty bez wymaganych załączników nie będą rozpatrywane.

VI.         Sposób wyboru oferty (kryteria oceny):

Kryterium wyboruWaga
Cena80%
Kwalifikacje zawodowe oraz doświadczenie w zakresie pracy                                  na rzecz wyłączenia społecznego.  20%

VII.        Uwagi końcowe:

               Informacja o wynikach zostanie zamieszczona na stronie Banku Żywności w Chojnicach.             

               http://www.chojnice.bankizywnosci.pl

  1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
    1. zmiany terminu składania ofert;
    1. wyjaśniania treści ofert z Wykonawcami w przypadku gdy oferty są niejednoznaczne, niejasne lub budzą wątpliwości;
    1. uzupełniania ofert w przypadku stwierdzenia braków, które można uzupełnić;
    1. poprawienia omyłek rachunkowych za zgodą Wykonawcy;
    1. odrzucenia ofert złożonych po wyznaczonym terminie;
    1. wykluczania z postępowania wykonawców którzy realizują zamówienia  na rzecz lub z udziałem obywateli rosyjskich, osób fizycznych lub prawnych, podmiotów lub organów z siedzibą w Rosji;
    1. odrzucenia ofert niezgodnych z założeniami zapytania ofertowego;
    1. wykluczenia z postępowania Wykonawców, którzy są powiązani osobowo lub kapitałowo z Zamawiającym lub z osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub z osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy, polegające w szczególności na:
      1. uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
      1. posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
      1. pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta,      pełnomocnika, pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii     prostej pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
      1. wyjaśnienia podejrzenia rażąco niskiej ceny wraz z ewentualnym odrzuceniem oferty w przypadku potwierdzenia tego faktu, bądź braku wyjaśnień ze strony Wykonawcy.
  2. Przygotowanie Oferty Wykonawca  zgodnie z załącznikiem nr 1 [wraz z załącznikami].
  3. Niniejsze zapytanie stanowi rozeznanie rynku lub zapytanie ofertowe[4] jakie Zamawiający zobowiązany jest przeprowadzić z Zgodnie z załącznikiem  nr 13. Zasady udzielania zamówień w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 – Podprogram 2024 przez podmioty niebędące zamawiającym w rozumieniu ustawy Pzp[5] oraz wewnętrznie przyjętymi wzorami dokumentów w Federacji Polskich Banków Żywności.
  4. Niniejsze ogłoszenie nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy prawo zamówień publicznych.
  5. Niniejsze zapytanie ofertowe nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do zawarcia umowy.

[1]Niepotrzebne skreślić

[2]Niepotrzebne skreślić

[3]Opracowane na podstawie Wytycznych Ministra Funduszy i Polityki Regionalnej dotyczących kwalifikowalności wydatków na lata 2021/2027.

[4]Niepotrzebne skreślić

[5]Opracowane na podstawie Wytycznych Ministra Funduszy i Polityki Regionalnej dotyczących kwalifikowalności wydatków na lata 2021-2027.