ZAPYTANIE OFERTOWE nr 5/2024 z dnia 08.11.2024 roku
w trybie:1
- rozeznania rynku;
zasady konkurencyjności.
na:
usług transportowych2
wynajmu magazynów
- prowadzenia działań w ramach środków towarzyszących objętych dofinansowaniem z FEPŻ.
Zgodnie z załącznikiem nr 13. Zasady udzielania zamówień w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 – Podprogram 2023 przez podmioty niebędące zamawiającym w rozumieniu ustawy Pzp3 oraz wewnętrznie przyjętymi wzorami dokumentów w Federacji Polskich Banków Żywności
- Zamawiający:
Bank Żywności w Chojnicach, adres: ul. Świętopełka 10 89-620 Chojnice
KRS 0000061910, NIP : 555 18 68 719, Regon: 771490837,
- Opis przedmiotu zamówienia:
Przeprowadzenie praktycznych warsztatów dla osób najbardziej potrzebujących, zakwalifikowanych do FEPŻ 2021-2027 Podprogram 2023, mających na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego.
Tematyka warsztatów:
- warsztaty kulinarne dla różnych grup pokoleniowych, pokazujące różne możliwości przygotowania potraw i wykorzystania artykułów spożywczych (90-120 min. każdy);
- warsztaty dietetyczne dotyczące zdrowego żywienia – (w miarę możliwości organizacyjnych warsztatu oraz potrzeb odbiorców) poszerzone o indywidualne konsultacje dietetyczne (90-120 min. każdy);
- warsztaty łączące temat zdrowego żywienia i przeciwdziałania marnowaniu żywności – sposoby na niemarnowanie żywności, inspiracje dotyczące jak najlepszego wykorzystania produktów spożywczych i przechowywania żywności (90-120 min. każdy) ;
- warsztaty edukacji ekonomicznej – nauka tworzenia, realizacji, kontroli i zarządzania nawet niewielkim budżetem domowym, ekonomicznego prowadzenia gospodarstwa domowego z uwzględnieniem wszystkich finansowych i rzeczowych dochodów rodziny (w tym darów żywnościowych), podejmowania racjonalnych decyzji o zakupach i wydatkach, wychodzenie z zadłużenia (90-120 min. każdy);
Realizację warsztatów przewiduje się w terminie : listopad – grudzień 2024.